Menu Sluiten

Steun mij

Wilt u een (eenmalige) bijdrage geven aan mijn onderzoek? Dat kan nu heel simpel door de QR-code te scannen. Liever naar de fundraising website? Klik dan op de QR-code afbeelding hierboven.
 
Je kunt het mijn levenswerk noemen; het verhaal vertellen van de Joodse familie Walg en zowel kinderen als volwassenen onderwijzen over de holocaust.

Een aantal jaren geleden was ik nieuwsgierig naar het “Joods verleden” van het dorp waar ik woon. Ik vulde “Ouderkerk” in op de Yad Vashem website, klikte op zoeken en tot mijn grote verrassing stonden er daarna een aantal namen op mijn scherm.
Eén van die namen was “Walg”. Ik besloot deze familie verder te onderzoeken en uiteindelijk heeft dat geleid tot mijn eigen website .

Op deze website hoop ik, aan de hand van gevonden documenten, regelmatig wat te schrijven over de familie Walg; een familie die na de oorlog bijna in zijn geheel was weggevaagd. Van de ruim 30 mensen, die ik onderzoek overleefden er slechts 6 de verschrikkingen van de oorlog.

Daarnaast hoop ik in de toekomst lezingen te gaan geven en een boek te schrijven over deze familie.
Nu de generatie, die zelf nog ooggetuige is geweest van de holocaust langzaamaan verdwijnt, is het aan de volgende generaties om de geschiedenis en de herinnering aan deze families levend te houden.

Waarvoor deze fundraisingactie ?

Ik wil graag mijn onderzoek voortzetten, maar stuit daarbij soms op wat problemen. Ik ben namelijk helaas chronisch ziek.

 In 2002 werd ik aan vergroeiingen in mijn rug geopereerd en dat ging helemaal mis. Ik belandde aan de beademingsapparatuur en in een kunstmatige coma op de Intensive Care, doordat mijn longen na de operatie verschrompelden. Een maand lang lag ik in levensgevaar op de Intensive Care. Een tweede rugoperatie kon daardoor niet meer doorgaan. Het gevolg; inmiddels lijd ik al bijna 20 jaar aan altijd aanwezige, ernstige zenuwpijnen en ben ik iedere dag extreem vermoeid. Restverschijnselen die mij op dagelijks niveau behoorlijk beperken.

Ik leef een omgekeerd leven. Gemiddeld lig ik 16 uur per dag en kan ik in totaal zo’n 8 uur actief zijn. In die 8 uur moet ik alles doen; douchen, het huishouden, vrijwilligerswerk, sport, boodschappen, contacten onderhouden, alles. Tussendoor moet ik dan ook nog vaak rusten. Ik kan daarnaast maar 2,5 uur achter elkaar zitten. En dat is best heel lastig als je stukken moet onderzoeken in de archieven.

Een oplossing voor mij zou zijn om reproducties via de mail naar mij te laten sturen, zodat ik ze al liggend kan onderzoeken en verwerken op mijn website. Maar dat kan behoorlijk in de kosten lopen. En helaas laat mijn inkomen dat, door mijn chronische ziekte,  vaak niet toe.

Wilt u mij hierbij helpen? Niet alleen steunt u daarmee mijn onderzoek, maar u draagt ook bij aan het behouden van mijn geestelijk welzijn.
Wanneer je chronisch ziek wordt, altijd pijn hebt, je wereld steeds kleiner wordt en je beseft dat de toekomstplannen die je had niet echt meer realiseerbaar zijn, is het soms moeilijk om positief te blijven.

Stolperstein Herwijnen Molenstraat
Stolperstein van Bernard Salomon van Straten, Sophia van der Sluis en Manuel van Straten. Molenstraat, Herwijnen

Mede dankzij dit project lukt het mij om negatieve gedachten en depressie op afstand te houden. Dit onderzoek zorgt ervoor dat ik mij nog enigszins nuttig voel en dat ik ondanks mijn beperkingen toch een bijdrage aan deze maatschappij kan leveren. En dat is ook fijn.

Ik wil u bij voorbaat alvast hartelijk danken voor u interesse in mijn project en (eventuele) donatie!

Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn website “Het Leven En Lot Van De Familie Walg. (www.familiewalg.nl)

Hartelijke groet,

Marleen

Nb.

Het geld dat na het project overblijft, wordt geinvesteerd in de aanvraag van “Stolpersteinen” of de adoptie van stenen in het “Holocaust namenmonument” dat in Amsterdam wordt gebouwd.

Op mijn website zal een pagina komen waarop alle documentaankopen geregistreerd zullen staan. Zo kan iedereen volgen wat er met het geld wordt gedaan.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial